Vedic Art är en metod som grundades 1988, av den svenske konstnären Curt Källman. En viktig del av metoden är de 17 vediska Principerna för konsten och livet. Metoden bygger på muntlig tradition inom den indiska vedafilosofin. Curt Källman använde principerna som inspiration för att utarbeta metoden Vedic Art.

 

Vedic Art - Grundkurs

Konst för alla

Välkommen till första steget i Vedic Art. Här får du möta de  17 principerna som ingår i Vedic Arts grundkurs A. 

Grundare var Curt Källman och de 17 vediska principerna för konsten och livet är en viktig del av metoden. 

Madelene är bildlärare inom skolan och också utbildad Vedic Art lärare sedan 2021. När Madelene mötte det intuitiva måleriet 2019 och senare Vedic Art har hennes eget måleri utvecklats åt ett fritt och lekfull håll.

Grundsynen är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från början. Måleriet är ett redskap för att plocka fram dessa resurser så att de kan användas i livet och konsten. 

Allt som vill visa sig i målningen är välkommet och du kommer att finna din rytm och ditt egna personliga uttryck. Du kommer att ägna dig åt konsten på ett roligt, kravlöst och enkelt sätt. Dessutom är INGENTING FEL, det är en skön vetskap att bära med sig under tiden man skapar.

Du får en/flera uppgifter till varje princip, som du gör på ditt sätt i din takt. Du har tillgågn till egen målarplats och erbjuds samtal efter varje övning.

Utbildningstiden på grundkursen är minst sex dagar och 30 timmars kurstid. 

Det krävs inga förkunskaper  för grundkursen, alla är välkomna!

Ta med eget material eller använd vårt material till en extra kostnad av 200 kr/helg.  Duk på rulle/uppspända canvas finns också att köpa. Vill du köpa eget material så rekommenderas ART OF VEDA www.artofveda.com

Enklare fika ingår. Medtag egen lunch.

Vid anmälan sänds ett mail med ytterligare information ut. Betalning av anmälningsavgift (500 kr) inom 3 arbetsdagar.

Följande helger erbjuder jag Grundkursen i Vedic Art. Du kan anmäla dig till en helgkurs oavsett var på resan i grundkursen du är.

1 – Lördag och Söndag 6-7 Maj-23

2 – Lördag och Söndag 13-14 Maj-23

3- Onsdag och Torsdag 24-25 Maj-23

4 – Lördag och söndag 3-4 juni-23

Önskan om något speciellt datum om ni är minst 3, kan också vara möjligt.

Vill du boka boende? vi har 2 studio-lägenheter för max 4 personer/lägenhet som är belägna i samma hus. Skriv en kommentar om du är intresserad.

Enskild handledning

Konstnärligt skapande utifrån 17 principer med enskilda samtal efter varje övning.

Din process din tid

Metoden ger dig verktygen för att hitta ditt inre uttryck. Det skall vara roligt, lätt och kravlöst att skapa, utan tidspress

Ditt välmående

Metoden är utvecklad för att vara processinriktade, kravlös och fokuserand på personlig utveckling

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna

Vad innebär grundkursen?

Grundkursen skall vara minst 6 tillfällen och 30 timmars målartid. Metoden består av 17 steg/principer. Till varje princip får du en uppgift, som du gör på ditt eget sätt. Efter varje övning erbjuds du ett samtal om uppgiften.


Kan jag hoppa på ett helgpass, även om jag är en bit in i grundkursen?

Ja, det kan man. Det är en stor del av Vedic Art, att du arbetar i din egna takt och du kan hoppa in i vilket skede du än är. Individuellt och i din takt som sagt.

Hur många tillfällen är grundkursen?

Du behöver i regel 6 tillfällen för att gå igenom grundkursens alla 17 principer ordentligt. Men det kan även, om du så vill, ta mera tid. Men minimum skall man genomföra 30 timmar totalt.

Vissa kursansvariga har veckokurser och andra har helgkurser. Men ca 5 timmar/ dag är vanligt.

Vad behöver jag ha med mig?

Har du eget målarmaterial så kan du ta med det. Om du vill använda vårt material så kostar det 200 kr/helg + duk/pannå att måla på. 

Vi kommer att vara i min atelje och det finns några olika ställen att köpa lunch på i närheten. Vill du ha med egen lunch finns kylskåp.

Finns det övernattningsmöjligheter?

Ja, Vi kommer till säsongen 2023 att ha 2 övernattningslägenheter med 4 bäddar i varje som man kan boka för boende. 

Hur tar man sig enklast till Bohus-Björkö?

Med bil kör man från Göteborg ut mot Hisingen – Volvo Torslanda – Öckerö.

Buss går från Göteborgs Centralstation. För tidtabell KLICKA HÄR

Vägverkets bilfärja går var 30:e minut. 10 över och 20 i hela timmar-

Alla kan måla

Gillar du konst och färg? Skulle du vilja skapa själv men tycker att du inte kan måla? Då har du kommit rätt. Genom grundkursen i Vedic Art får du prova måleriet med glädje och utan krav. Med de 17 principerna vägleds du in i måleriet och skapandets roliga, lätta och kravlösa värld!